Cégtörténet

A Ferroglobus Vasáru Kereskedelmi Részvénytársaságot 1922-ben alapította a Csepeli Weiss Manfréd Acél- és Fémművek Rt, az anyavállalat termékeinek értékesítése céljából. A háború utáni államosítást követően Ferroglobus Vasfélgyártmány Nemzeti Vállalat néven, már a csepeli gyártól függetlenül folytatta tevékenységét. A gyors fejlődés miatt a vállalat korábbi raktárai hamarosan szűknek bizonyultak, ezért 1952-ben megkezdődött a mai napig is használt 32 hektáros központi telephely kialakítása a Budapest XV. Körvasút sor 110. szám alatt.

A tervgazdaság évtizedei alatt a cég (1967-től Ferroglobus Vas- és Acél Termelőeszköz Kereskedelmi Vállalat) feladata a vaskohászati termékek központosított beszerzéseinek és elosztásának szervezése volt. A rendszerváltást követően a vállalat ismét részvénytársasággá alakult, és a piacgazdasági viszonyok között is sikerült talpon maradnia.

Privatizáció

A társaság újkori történetének legfontosabb pillanata volt, amikor 1997 végén a Thyssen Schulte GmbH, mint a Thyssen konszern tagja, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-től megvásárolta a cég többségi részvénycsomagját.

Új telepek országszerte

A piaci igényekhez igazodva 1999-ben jelentősen bővítettük termékválasztékunkat, mely során raktári programunk kiegészült a rozsdamentes és szerszámacélokkal, könnyű- és színesfémekkel, valamint műanyagokkal. A dinamikus növekedés első jeleként 2000 m2-es raktárral új telepeket nyitottunk Győrben és Szegeden növelve ezzel országos lefedettségünket, fejlesztve telephálózatunkat.A kiszolgálás egységes rendszerének biztosítása érdekében a már korábban kizárólagos, vagy többségi tulajdonunkban lévő társaságok beolvasztásával 2000-ben saját telephelyünk lett Debrecenben és Dunaújvárosban. Megkezdve régi telepeink modernizálását, zöldmezős beruházás keretében 2001-ben új helyre költözött a miskolci telepünk, gyorsítva ezzel vevő kiszolgálási folyamatainkat, növelve rugalmasságunkat.

Pécsi telepünk modernizálására került sor, melynek során 2003-ban a meglévő 1000 m2-es csarnok kiegészült egy 2000 m2-es raktárral, ez további fejlődési lehetőséget biztosít legnagyobb vidéki telepünknek.

Beruházások a Budapesti telepen

12800 m2-es új csarnok építésével 2005-ben vállalatunk megvalósította azt a célt, hogy - a betonacél termékeket kivéve - minden forgalmazott terméket fedett helyen tároljunk, megőrizve ezzel minőségüket, növelve partnereink bizalmát. Ezzel a beruházással a 32 hektáros központi telepünkön a fedett raktárfelület elérte az 57.000 m2-t, mely iparágunk legnagyobb raktárbázisa Magyarországon.

Újabb vidéki beruházások

2006 novemberében új debreceni telephelyre költöztünk, ahol modern, 4600 m2-es csarnoképülettel, szélesebb termékválasztékkal és gyorsabb kiszolgálással állunk partnereink rendelkezésére.Vállalatunk 2007-ben új telephelyet nyitott Zalaegerszegen. A megnyitott telephellyel célunk a régióban található potenciális partnerekkel való kapcsolat kiépítése.

Szolgáltatásbővítés

Az Automotive Service Center kialakításával nagy tűréspontosságú acél- és alumínium cső darabolásra bővítettük szolgáltatásaink körét. Cégünk az Automotive Service Center területén ISO/TS 16949 autóipari szabvány szerinti minőségirányítási rendszert épített ki és működtet.

2011-ben szolgáltatási kínálunk szalaghasítással és ultrahangos anyagvizsgálattal bővült. 2012-ben üzembe helyeztük táblásító gépünket, mely lemezek standard és egyedi méretre vágását végzi.

A vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálásának érdekében szolgáltatáspalettánkat folyamatosan bővítjük, melyről részletesen olvashat a szolgáltatások menüpont alatt. 

2016-ban a thyssenkrupp Ferroglobus 100%-os tulajdonrésszel megvásárolta az IB Andresen Industri Magyarország Kft-t, és 200 000 tonna éves szalaghasítási és lemeztáblásítási kapacitással áll az autóipari piac szereplőinek rendelkezésére. 

2017-ben vállalatunk rozsdamentes lemezek szálcsiszolásával és fóliázásával valamint alumínium lemezek precíziós darabolásával bővítette szolgáltatásainak körét. 

2017. december 11-től nevünk thyssenkrupp Materials Hungary Zrt-re változott, ezáltal a thyssenkrupp konszern teljes termék- és szolgáltatásválasztékát kínálva, a folyamatos fejlesztések részeseként a nemzetközi piacok stabil szereplőjévé válhatunk.